22 mai, 2012

Relaxeaza-ti mintea

Pentru a fi complet relaxat ai nevoie sa-ti relaxezi nu numai corpul dar si sa-ti calmezi mintea. Pentru multi oameni stresul ia forma unei suferinte psihologice sau mentale. Daca este si cazul tau, e posibil sa ai mintea plina de ganduri care iti creaza un mare stres. Pot aparea nelinisti cu privire la jobul pe care-l ai (mereu apar diverse zvonuri despre restructurare, posibile schimbari etc.) sau poate esti preocupat de sanatatea ta pentru ca fie iti lipseste exercitiul fizic, fie ca viata ta sociala presupune multe iesiri cu prietenii tai in baruri, cluburi. Oricare ar fi sursa neliistii tale, tu nu te vei relaxa pana cand nu opresti, sau macar diminuezi acest haos mental. Sunt multe moduri de a-ti relaxa mintea si de a elimina gandurile legate de griji. Unora le place sa asculte muzica relaxanta sau o inregistrare cu sunete din natura, ciripit de pasarele. Daca poti sa te concentrezi pe imagini sau sunete relaxante, mintea ta va incetini si nivelul tau de stres va scadea semnificativ.
    Iata un exercitiu simplu care ajuta la relaxarea corpului si alungarea gandurilor de neliniste:
    1. Gaseste un loc unde sa nu fii deranjat, aseaza-te pe un scaun sau intinde-te pentru a te simti confortabil. Inchide ochii si respira adanc, incet. Relaxeaza muschii.
    2. Acum foloseste-ti imaginatia si mergi pe o plaja frumoasa, intr-o insula tropicala. Vremea este superba. Esti intis pe nisip si briza calda iti mangaie corpul, auzi valurile cum se sparg de tarm si freamatul palmierilor. In timp ce bei un cocktail exotic privesti spre mare, esti complet relaxat si mintea este cuprinsa de pace.
    3. Lasa-te cuprins de aceasta vizualizare placuta, las-o sa te relaxeze complet. Foloseste-ti toate simturile pentru a intra profund in acest peisaj. Simte nisipul pe picioare, mirosul de sare din aer.
    4. Acum esti complet relaxat si poti sa te intorci la realitate, cu sentimentul ca te poti intoarce pe plaja din paradis, ori de cate ori vrei. Acum acesta este locul tau secret de relaxare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu