20 august, 2011

Piramidele secrete ale Chinei

  Cu totul întâmplator, doi comercianti australieni rataciti au descoperit într-o regiune din centrul Chinei (Shang-Xi) câteva piramide despre care arheologii occidentali nici macar nu banuiau ca exista. Era anul 1994 si autoritatile chineze s-au dovedit de atunci foarte "zgârcite" în a acorda dreptul de studiere a acelor edificii. S-a permis doar efectuarea unei vizite si a unei filmari de 20 de minute. În ultima perioada, accesul la "piramidele secrete ale Chinei" este total interzis, în zona dezvoltându-se o baza de lansari de sateliti si nave cosmice. Ce se stie, totusi, despre tainicele piramide din centrul Chinei?
   Surprizele nu înceteaza sa curga. Pe o suprafata de numai 2000 de kilometri patrati exista cel putin 100 de piramide cu înaltimi cuprinse între 25 si 100 de metri. Din fotografiile luate de la mare distanta, s-a descoperit ca acest ansamblu are o asa-zisa piramida-mama. Este vorba de Marea Piramida Alba, cu o înaltime de aproximativ 300 de metri, deci de doua ori mai înalta decât Piramida lui Keops (care are 147 de metri)! Cercetatorii nu au putut afla nimic despre interiorul acestei uriase constructii, un adevarat record al antichitatii. Dar, spre deosebire de grupul de piramide de la Giseh (Egipt), care este "pazit" de Sfinx, Marea Piramida Alba este "supravegheata", de la diverse distante, de statui ale unor împarati chinezi (probabil) si de herghelii de cai sculptati cu mare migala în piatra. Din pacate, piramidele mai mici au fost mult deteriorate de localnici, care le-au folosit de-a lungul timpului drept depozite de materiale de constructii.
    Uluitoare este si coincidenta edificarii acestei piramide, durata în aceeasi perioada cu cele de pe platoul Giseh. Vechimea Marii Piramide Albe si a piramidei lui Keops este de aproximativ 5.000 de ani. Dar unele cronici secrete chineze (reinterpretate recent) le mentioneaza înca din anul 2740 î.Ch., deci constructiile din aceasta tara ar putea fi si mai vechi.
Si aici deschid o paranteza importanta: faptul ca aceste piramide ar fi mult mai vechi, e sustinut si de arheologii rusi, care le dateaza inca din perioada 10.000-15.000 i.H. Intrebarea este:de ce pana nu demult nu s-a stiut nimic despre aceste piramide?? Simplu - pentru ca poporul chinezii nu a avut nici o contributie la construirea lor, altfel ar fi stiut toata lumea despre ele (doar sunt nationalisti). Majoritatea populatiei chineze nici ei singuri nu stiu de existenta lor, doar cei care locuiesc in preajma lor (paranteza inchisa)
Dar cel mai incitant aspect al acestor cronici este acela conform caruia împaratii din acele vremuri se considerau urmasii unor "vizitatori sositi din Cer" si carora "le-au promis ca le vor ridica monumente comemorative". Si cum civilizatia chineza antica este doldora de prioritati tehnico-stiintifice de nivel mondial, nu este exclus un sâmbure de adevar strecurat în aceste legende, fapt care nu atenteaza în nici un fel asupra geniului poporului chinez. Nici destinatia marilor piramide egiptene nu este deslusita, desi primul mare comentator al lor, Aristotel, spunea ca ele exista datorita grandomaniei suveranilor de atunci.
   Arheologii occidentali presupun ca Marea Piramida Alba detine înscriptii lamuritoare asupra misterelor ce plutesc la Shang-Xi, dar în acelasi timp ei cred ca si cercetatorilor chinezi le este greu sa le descifreze, având în vedere numeroasele modificari ale modului de scriere chinezesc. O ideograma de acum 5000 de ani nu mai are aceleasi sensuri ca unele de acum 2-3 mii de ani. Oricum, Marea Piramida Alba din China ar trebui inclusa printre marile minuni ale lumii antice.
|Sursa| 

2 comentarii: