17 iulie, 2010

Le Concert - film recomandat

Un film excepţional, după părerea mea, regizat de romanul Radu Mihăileanu, avandu-i în rolurile principale pe Aleksei Guskov şi Melanie Laurent.
Filmul a avut premiera în Franța, la 4 noiembrie 2009 și a fost primit cu entuziasm atât de presa de specialitate cât și de public. "Concertul" a fost cea mai vizionată premieră de pe marile ecrane din Franţa, cu 2.508 spectatori. Muzica din film, care are un rol central şi este auzită în timpul scenei finale este Concertul pentru vioară în re major, op. 35  de Ceaikovski.
Filmările au debutat pe 23 mai 2008, în această producţie apărând actori francezi, români printre care Vlad Ivanov, Valentin Teodosiu, Ion Spataru, Ovidiu Cuncea și actori ruși. Pelicula a fost produsă în România, în principal, și în câteva locații din Paris și Moscova.
Subiect: Andrei Filipov, dirijorul de prestigiu al celei mai mari orchestre din Rusia, Orchestra Bolşoi, considerat un geniu în Occident, este concediat în timpul erei comuniste, în plină glorie: refuzase să renunţe la toţi interpreţii săi din orchestră care erau evrei, “jidani şi duşmani ai oamenilor”, inclusiv la cel mai bun prieten al său, Sacha Grossman. Andrei s-a afundat în băutură şi depresie. Acum are 50 de ani şi încă lucrează la Bolşoi. Ca om de serviciu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu