24 februarie, 2010

Dianetica - sanătatea ta mintală

Noua mea delectare ține de domeniul scientologiei - și anume cartea lui L. Ron Hubbard "Dianetica" - care are ca scop de a-i ajuta pe oameni să devină niște făpturi „fericite și împlinite”. Se promite adepților ameliorarea aptitudinii de comunicare și comportament adecvat în mediul social, alinarea suferințelor prin depășirea lor și construirea unei lumi mai bune. De fapt este o tehnică de terapie mentală care se pare că a avut suficient de mult succes în SUA, înfiintându-se școli și chiar Biserici Scientologice (deja e cam exagerat dupa părerea mea).
Dar, revenind la analiza cărții, mintea reactivă, dupa Hubbard, este sursa tuturor emoţiilor noastre nedorite, temerilor, neîncrederilor, durerilor şi fricii psihosomatice, autorul sustinând că Dianetica este calea de a scăpa de adevaratele cauze ale suferințelor interne şi care eliberează propriile noastre capacități. Parerea mea este că merită să aruncați o privire asupra textului, poate găsiți cheia rezolvării pentru unele probleme. Cartea se citeste destul de ușor, fiind tradusă în mai multe limbi de circulație internațională, pentru cei mai comozi există și varianta video.
Acum dacă doriți să practicați sau nu tehnica lui Hubbard depinde de voi înșivă. Atât cartea cât și documentarul le găsiți cu ușurință pe net. Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu