11 septembrie, 2009

Taxe consulare triplate !

Fiind si eu parte integranta a Comunitatii Basarabenilor in Romania, imi pun doua intrebari majore, mai ales ca-mi afecteaza buzunarul:
1.Din toamna anului 2008 s-au triplat taxele consulare pentru permisul de sedere a cetatenilor straini veniti in Romania... motivul oficialitatilor: pentru ca permisele de sedere se fac acum in Romania si nu in Germania, cum era anterior. Intrebare: de ce se plateste mai mult daca costurile de transport/prelucrare sunt mai mici???? DE CE ????
2. De ce au fost complicate conditiile de primire a vizei pentru Romania pentru cetatenii din Rep.Moldova, fiind adaugat articolul in care esti obligat de a prezenta la Consulatul Romaniei de la Chisinau dovada unui cont in care sa fie minim 500 euro??? aveti idee cate persoane fac imprumuturi pentru asi deschide si inchide aceste conturi ??
Nu ca nu as fi recunoscatoare posibilitatilor acordate basarabenilor de a studia si asi desfasura activitatea pe teritoriul Romaniei, DAR - cu o maina ni se da iar cu alta ni se ia...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu