16 septembrie, 2009

Nume românești la conducerea RM ! - cu referire la intenția d-lui M. Ghimpu de a scoate vizele pentru români

"E o mare bucurie sa vezi numele romanesti la conducerea RM, Ghimpu, Filat, Urechean, Lupu si e normal, 80% din basarabeni, cu tot cu Transnistria, sunt etnici romani. Fara Transnistria, ajungem la 90%, ca in restul Romaniei.
Basarabenii trebuie ajutati sa circule cat mai usor in Romania, sa primeasca cetatenie cat mai repede, inclusiv minoritatile etnice (gagauzi, rusi, ucrainieni). Iar romanii trebuie sa poata circula oriunde pe teritoriile istorice romanesti, dela Tisa pana dincolo de Nistru, de la Cernauti pana la Bor, pe valea Timocului. Suntem un neam european de 25 de milioane de etnici, sunt putine popoare in Europa care ne depasesc numeric si ocupam teritorii de peste 300.000 km.
Avem de reunit cu patria peste 6 milioane de romani si peste 50.000km2. Nu exista tara sau popor in lume sa renunte la asemenea teritorii sau atatea milioane, altii se bat de decenii pentru mult, mult mai putin.
Cu rabdare, perseverenta si prudenta, lovind doar in momente oportune istoric, aliindu-ne cu cei care decid geopolitca mondiala, vom reface Romania in hotarele ei naturale, etno-lingvistice. Mai intai RM, apoi teritoriile talharite de fosta URSS si aflate in compozitia Ucrainei, apoi Timocul. Toate la timpul lor.
UE e doar o constructie politico-economica temporara, marile puteri, Franta, UK, Germania si Italia, au inteles deja asta si isi urmaresc strict interesele nationale. Asa sa facem si noi, pentru ca intr-o lume a viitorului in pierdere de repere identitare si morale, cei ce vor avea radacini istorice, etnici si culturale solide vor fi cei mai respectati, admirati pt forta data de unitate.
Semneaza "autor anonim".

P.S. multumesc autorului anonim pentru cuvintele din suflet!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu