12 noiembrie, 2013

Germenii de grau tin cancerul la distanta

Germenii au fost utilizati initial in zona terapiilor alternative pentru vindecarea diverselor boli, iar mai apoi si-au croit drumul in dietele vegetariene/vegane.
Astazi, se regasesc in suplimentele nutritive, iar cercetatorii de pe tot Globul publica studiu dupa studiu despre beneficiile uimitoare ale germenilor, potrivit doctorulzilei.ro.
Germenii de grau sunt cea mai buna sursa de vitamina E cunoscuta pana acum. Potrivit publicatiei de specialitate americane „Journal of Epidemiology”, consumul regulat de vitamina E protejeaza impotriva aparitiei cancerului.
Pentru a obtine in casa germeni de grau asezati boabele intr-o farfurie si acoperiti-le cu apa. Dupa circa 24 de ore (vara) si 36 de ore (iarna) spalati boabele de grau, puneti-le in farfurie si doar umeziti-le usor timp de cateva zile, pana ce veti observa ca incoltesc. Se pastreaza in frigider si se pot consuma trei linguri pe zi, in cazul adultilor, sau trei lingurite la copii.
Cum se pot consuma
Medicul Cristian Margarit dezvaluie se¬cre¬tul din spatele pu¬terii vindecatoare a ger¬me¬ni¬lor: „Semintele contin si antinutrienti care tin blocata forta vitala. Deci, cand germinam semintele aceasta forta este eliberata, crescand rapid cantitatile de vitamine (ex. vitamina E in graul incoltit), enzime (ex. superoxid dismutaza-SOD, un puternic antioxidant regasit in orzul verde), fitonutrienti (ex. glucorafanin in germenii de broccoli, de 20 de ori mai mult decat in planta matura), si aminoacizi liberi.
Semintele expuse la soare includ magneziul in clorofila, aducand beneficii suplimentare”. Cei carora le displace ideea de a manca „iarba”, vor fi uimiti sa afle ca germenii pot trece neobservati, ascunsi printre ingredientele unei salate sau ale unui sandvis.
„Le putem consuma ca atare, in salate, sub forma de suc sau chiar sub forma de suplimente nutritive. Probabil cateva linguri din fiecare sunt suficiente pentru a obtine efectele benefice”, explica specialistul.
Iar valorile nutritive regasite in numai doua linguri de germeni cruzi sunt uimitoare: 1,5 grame de grasimi nesaturate, 9 grame de carbohidrati, 4 grame de proteine, 2 grame de fibre, 2 grame de zaharuri, 60 de calorii si nici urma de colesterol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu