26 iunie, 2013

Ce poti face cu resturile din bucatarie

Asadar, inainte de a arunca, gandeste-te bine: ar putea fi ceva folositor, care sa te scuteasca de o cheltuiala!
  • Zatul este foarte bun la curatatul paharelor sau al obiectelor din cristal. Stergi paharul cu un burete umed inmuiat in zat, apoi clatesti cu apa calduta.
  • Ceapa ramasa de la preparatul vreunui sos (ai taiat prea multa) curata perfect obiectele din arama cizelata.
  • Cojile de oua foarte bine pisate sunt nu doar un bun ingrasamant pentru plantele de apartament, dar si solutia perfecta pentru cutatarea sticlariei sofisticat modelate.
  • Gentile din piele se curata perfect cu coaja de banana. Stergi bine geanta cu o carpa uscata, apoi freci peste tot cu interiorul cojii de banana. Lasi doua ore, apoi stergi din nou cu o carpa moale.
  • Foile de ceapa pot fi stranse si folosite la vopsitul hainelor din in carora li s-a dus culoarea.

Stiai?

Din cand in cand, e nevoie sa vopsesti cate ceva: un scaunel pentru cel mic, vreo rama de tablou sau altceva de prin casa. Imposibil sa nu te patezi cu vopsea pe maini. Solutia? Un amestec de zahar si ulei curata imediat vopseaua, fara sa afecteze pielea mainilor.

Cum sa...

  • ... ai perdele mai frumoase. Cele din bumbac sunt de efect, dar si foarte greu de intretinut. Ca sa-ti usurezi munca, procedeaza astfel. Dupa ce ai spalat perdeaua, pune-o in apa rece cu sare. N-o stoarce, las-o sa se scurga. Intinde-o bine, iar cand este inca jilava, pune-o la geam. Cand se va usca de tot, va fi calcata si usor apretata, asa cum ii sta bine unei perdele.
  • ... speli esarfele din matase naturala. In spuma de sapun. Apoi le clatesti in apa cu otet si le pui la uscat fara a le stoarce. 
[Sursa]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu