09 septembrie, 2010

Mr. Nobody - film recomandat


Filmul e interesant ca subiect și imagine, tocmai bun pentru cei care s-au săturat de filme cu aceleași subiecte ieșite pe bandă rulantă. Deși necesită un pic de răbdare și concentrare pentru al viziona până la capăt, dar cu o coloană sonoră și un joc de imagini reușit, filmul merită văzut. 
  Un film psihologic regizat de Jaco van Dormael, lansat în 2009, care ne spune despre soarta personajele principale din film, D-nul Nimeni şi toate variantele posibile. Nemo (Jared Leto) se trezeşte într-un viitor îndepărtat, la vârsta de 118 ani şi încearcă să își reamintească contextul factual al biografiei sale, în timp, cine a fost  el de fapt. Fiind o colecţie de idei, acest film, conform viziunii regizorului, pune întrebări, dar nu oferă răspunsuri - acestea fiind promotorul filmului. Ideea principală constă în faptul că toată lumea este forţată să facă alegeri şi nu există nici o variantă corectă sau greşită, orice alegere este corectă. Chiar decizia cea mai nefericită ar putea duce la un final foarte fericit. 

Subiect: Un băieţel stă pe peronul unei gări. Trenul mai are puţin şi pleacă. Ar trebui să meargă cu mama lui sau să rămână cu tatăl? Posibilităţi nenumărate depind de această decizie. Dar, dacă nu alege, totul este posibil. Fiecare viaţă merită trăită...


Ascultaţi


Citiţi fonetic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu