25 martie, 2013

Sarea in organism - contradictii medicale

Va dezvaluim azi o taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii “prostimii”.
Lipsa sarii din sange!! Interesant,dar LOGIC.Aceeasi problema cu tensiunea arteriala: inainte 130/80 era tensiune de aviator, acum este limita superioara a “normalului”. Sa aiba aceeasi justificare? Va dezvaluim azi o taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii “prostimii”. Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii !

Asta da avertisment medical! Ce înseamna exces nu ne explica însa nimeni!!!
La prima citire, exces înseamna.prea mult, dar raportat la greutatea fiecaruia !!! Între copilul de 20 de kilograme si adultul de 80 sau 120 de kilograme… e o marja de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces, sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi. Între omul de la munte… care bea apa puternic magnetizata si aproape pura si cel de la ses sau de la oras care primesc apa cea mai infecta, cel de la munte va “dizolva” si elimina mult mai repede chimicalele! Nu uitati ca nu suntem la fel, ca nu avem aceeasi grupa sanguina, ca difera si RH-ul – purtatorul de oxigen din sange! Unii au în sânge predominant Cuprul (RH negativ) altii, cei mai multi, au Fierul (RH pozitiv)! Nu uitati ceea ce multi vor sa ascunda:
- orice reactie a apei cu sarea produce… caldura!!! Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de… 11 000 de ori viteza transferului informational catre creier!!! Mai simplu spus, lipsa sarii din sânge…prosteste!!! Intuitia îmi spune ca asta este scopul lor real: sa devenim legume! La munca si înapoi acasa, la televizor.unde ni se repeta zilnic prostiile astea: excesul de sare zahar si grasimi dauneaza
grav sanatatii! Dar excesul de alcool, tutun si medicamente? De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect? De ce nu se fac campanii contra etnobotanicelor ??? Nu este vorba de boala si moarte, mai ales în rândul tinerilor? Ba da! Dar este vorba si de bani, de multi bani, atât de multi încât viata copiilor si a tinerilor…nu mai conteaza!!! Este vorba de profituri imense, accize si taxe! Si în fond este bine sa ai multe “legume” în sistem ! Pentru ca legumele îsi platesc taxele, la zi! Amintiti-va! Ce face medicul prima data când ajungi în spital? Îti schimba regimul alimentar: fara sare!!!! Adica taie legaturile informationale cu creierul, ca sa poata trimite medicamentele peste tot în corp. Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona imediat la chimicalele administrate! Ar declansa alergii!
Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Nu vorbim de “clasicul” zahar alb, tos, chimizat la maxim!!! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine, naturala! Glucoza participa direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) adica a evolutiei. Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, vin din zaharurile naturale! Si evolutia dv. Genetica!
Grasimile ?! Sa vedem ce spun studiile! Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale si în ovar!!! Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformarii de catre ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic si mai ales o slaba functionare a sistemului imunitar. În trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta pâna când, cei de la OMS, au hotarât sa schimbe normele! Sa le coboare la 200! Imediat, au aparut 36 de milioane de “bolnavi”, si 4,3 de miliarde de dolari pe an, câstig, dintr-un foc!. Între vrajeala stiintifica a unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul român a ales intuitia!… tot cu slana, pita, ceapa si palinca traieste! Nu face exces si traieste mult si bine… cum ati vrea sa-si creasca altfel oile, sa lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii? Si toate astea pâna pe la 60-70 de ani… cu un cojoc mitos de 40 de kilograme pe umeri si bâta în mâna?
Acum, trageti dvs concluziile.
APA.
*Ce face apa daca e bauta inainte de a manca si imediat dupa masa!*
Un articol foarte bun. Nu doar despre apa calda dupa mancare, dar si despre atacul de cord. Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei, nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam *obiceiul lor* la masa.
Pentru cei carora le place sa bea apa rece, acest articol li se adreseaza direct. Este frumos sa bei un pahar cu apa rece dupa masa, dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia. Cand aceasta reactioneaza cu acidul, se va rupe si va fi absorbita de*intestine* mai repede decat mancarea solida.Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la *cancer*. Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare.
Simptome comune de atac de cord.
Un punct serios referitor la atacul de cord.
Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord este *durerea bratului stang*.
Atentie la dureri intense *in zona falcilor*. S-ar putea sa nu aveti niciodata prima *durere in piept* in timpul atacului de cord.*Nausea* (ameteala) si *transpiratia intensa*sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului nu se trezesc. Durerea la falci te poate trezi din somnul adanc. Sa fim atenti. Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai multe sanse de supravietuire. Un *cardiolog* spune ca fiecare care citeste acest mesaj si-l trimite la 10 oameni poate salva cel putin o viata. Citeste si trimite unui prieten. Ar putea salva o viata. Deci fii un prieten adevarat si trimite-l tuturor prietenilor tai adevarati la care tii.
[Sursa-mail]

6 comentarii:

  1. multumesc ptr. aceste informatii de mare pret ptr.oricare roman de rand.
    Sa fiti sanatos si sa va dea Domnul dupa inima!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pentru articol

    RăspundețiȘtergere
  3. Rocsalana, esti intr-o mare eroare si cu sau fara intentie induci si pe altii in eroare
    Tu pleci de la niste idei adevarate ca sa argumentezi o idee complet gresita.
    In ce priveste reclamele tv tu ai dreptate, ele sunt intr-adevar proaste. Dar asta nu pentru ca ar indemna oamenii sa manance mai putina sare decat ar avea nevoie ci pentru ca recomanda reducerea consumului de sare si nu ELIMINAREA SARII, asa cum ar fi normal. Da, tu ai dreptate sodiul (nu sarea) este necesar in organism dar el exista in foarte multe alimente de origine vegetala si intr-o forma asimilabila spre deosebire de sodiul din sare. La fel zaharurile, glucoza atat de necesare creierului se pot lua din fructe si in niciun caz din zaharul extras industrial fie el rafinat sau brut. Intre multele daune pe care le produc in organism, atat zaharul cat si sarea sunt cancerigene. Atat zaharul cat si sarea scot calciul din oase cu toate urmarile care decurg de aici. Sarea afecteaza buna functionare a rinichilor si odata cu ei a inimii ceea ce duce la intoxicarea organismului (prin diminuarea capacitatii de eliminare a toxinelor), hipertensiune si chiar diabet.
    Si acum o intrebare: cati oameni cunosti care sa fi suferit sau sa sufere din cauza deficitului de sare in organism? Sau de zahar? Cati oameni s-au imbolnavit pentru ca nu au pus sare cu lingura in mancare? Sau au pus prea putina. Raspuns: niciunul. Pentru ca oricum toate alimentele din comert mustesc de sare si zahar. Si chiar daca nu ar fi asa, sodiul exista din belsug in foarte multe fructe si legume, deci nu exista niciun risc ca cineva care mananca rational sa aiba de suferit din cauza deficitului de sare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. comentariu ambiguu dar acceptabil, multumesc :)

      Ștergere
  4. Un citat relevant din cartea lui Paul Bragg, Postul, un miracol:
    SAREA
    Aţi utilizat sodiul, o substanţă caustică, pentru a da gust hranei dvs. ? sau
    clorul, un gaz otrăvitor ?
    “Întrebare ridicolă” veţi spune. “Nimeni nu este atât de nebun să facă aşa
    ceva”.
    Desigur că nu. Însă adevărul şocant este faptul că mulţi oameni fac aşa
    întrucât nu cunosc că aceste chimicale puternice constituie compusul cristalin
    anorganic denumit SARE.
    Timp de secole expresia “sare a pământului” a fost utilizată ca o frază
    deosebită, desemnând ceva esenţial şi bun. Nimic nu poate fi mai eronat. Întrucât
    acest produs, aparent inofensiv, pe care-l aruncaţi zilnic în mâncarea dvs., poate să
    vă îngroape ? Este bine să luaţi în considerare următoarele fapte:
    1. SAREA NU ESTE UN ALIMENT. Nu există o justificare de utilizare
    culinară mai mare decât ar fi pentru clorura de potasiu, clorura de calciu, clorura
    de bariu sau alte chimicale aflate pe etajera farmacistului.
    2. Sarea nu poate fi digerată, asimilată sau utilizată de corp. Sarea nu are nici
    o valoare nutritivă. SAREA NU ARE VITAMINE ! NU ARE MINERALE
    ORGANICE ! NU CONŢINE SUBSTANŢE NUTRITIVE ! Din contră, sarea este
    deosebit de dăunătoare, poate provoca afecţiuni la rinichi, vezică, inimă, artere, vene
    şi la vasele sanguine. Sarea favorizează depunerea apei în ţesuturi provocând o stare
    bolnăvicioasă.
    3. Sarea poate acţiona ca o otravă pentru inimă. Ea măreşte şi iritabilitatea
    sistemului nervos.
    4. Sarea are o acţiune de reducere a calciului din corp şi atacă mucoasa care
    acoperă întregul tract gastro-intestinal. Dacă sarea este atât de periculoasă, atunci
    de ce este atât de larg utilizată ? Mai ales datorită faptului că reprezintă un obicei
    încetăţenit de mii de ani. Însă este un obicei bazat pe o concepţie greşită, cum că
    organismul ar avea nevoie de ea. Totuşi, mulţi oameni, cum ar fi eschimoşii, nu
    mănâncă niciodată sare şi nu îi duc niciodată lipsa. De îndată ce o persoană scapă
    de acest obicei, sarea devine nedorită şi crează chiar repulsie la gust, ca şi tutunul
    pentru un nefumător.
    La anumite animale sarea acţionează ca o otravă, mai ales la păsări de curte.
    Se cunosc cazuri în care porcii au murit după doze mari de sare.
    CUM ACŢIONEAZĂ SAREA ASUPRA
    TENSIUNII ARTERIALE
    Ce provoacă creşterea tensiunii arteriale ?
    Ştiinţa medicală cunoaşte multe cauze. Tensiunea (nervoasă), stress,
    încordări, substanţe toxice, cum ar fi fumul de ţigară şi de la automobil, aditivi
    alimentari, spray-uri, insecticide, efectele secundare ale medicamentelor, şi se
    suspectează şi industrializarea.
    Ce putem face pentru a ne proteja de aceşti agenţi cauzali ?
    Este bine să excludem cât mai mulţi din aceşti agenţi dăunători din mediul
    nostru.
    Dintre mulţii agenţi, unul îl putem înlătura noi înşine. Clorura de sodiu
    (sarea obişnuită de bucătărie) este cauza majoră a presiunii înalte a sângelui.
    Până acum am vorbit de provocarea unei tensiuni ridicate la persoanele
    “normale”. Însă, care sunt efectele sării asupra milioanelor de persoane care sunt
    supraponderale ? Aici avem un domeniu sensibil de cercetare, întrucât
    supragreutatea este adesea însoţită de o presiune ridicată a sângelui. Există oare o
    legătură între tensiunea ridicată a persoanelor supraponderale şi consumul de sare
    al acestora ?
    Vizitaţi orice şcoală americană şi priviţi corpurile diferiţilor copii … veţi fi
    surprinşi cât de mulţi dintre ei sunt supraponderali. Ei beau foarte mult lapte
    existent în comerţ şi o mare parte din hrana lor are concentraţii ridicate de sare.
    Intraţi în marile magazine din ţară şi priviţi la alimentele conservate şi îmbuteliate
    … toate sunt încărcate cu sare ! Sare în lapte … sare în legume şi în alte alimente.
    Însumaţi-le şi veţi vedea de ce perturbaţiile cardiace se află pe locul 1 al
    mortalităţii ! Noi, americanii, suntem o generaţie de “băutori” de sare.
    Brânza, legumele conservate, pâinea, şi de fapt majoritatea alimentelor
    noastre populare sunt saturate cu sare.
    Alimentele copiilor sunt încărcate cu sare !
    .........................

    RăspundețiȘtergere