03 decembrie, 2012

Scrub-uri rapide facute in casa

Pielea frumoasa are nevoie de ingrijire. Pielea cu probleme are nevoie de si mai multa atentie.  Chiar si barbatii pot avea nevoie din cand in cand de un scrub bun, pentru a-si freca pielea spatelui dupa sala, iar cel mai simplu este asta: malai!
Acum ca am lamurit barbatii, sa trecem la retete pentru persoane mai delicate si dispuse sa isi puna pe piele tot soiul de smacuri. Daca nu aveti smacurile la indemana sau daca vreti sa incercati ceva mai natural, iata cateva idei pentru scrub-uri rapide, facute in casa cu ce aveti prin bucatarie  (homemade, daca va place denumirea mai mult), care sa va ajute sa indepartati pielea uscata, micile cosuri, care sa ajute circulatia si absorbtia de creme si lotiuni.

1. Scrub cu suc de portocale si malai

Amestecati 3 linguri de zahar (daca inca mai aveti zahar prin camara, asta e o metoda buna sa scapati de el)  sau de malai cu o lingura de suc de portocale.  Veti fi uimiti de efectele sucului de portocale pe piele: luminozitate, catifelare.

2. Scrub cu miere, ovaz  si turmeric

Amestecati 3 linguri de fulgi de ovaz cu o lingura jumatate de miere si un praf de turmeric pentru a obtine un scrub anti-inflamator. Nu va speriati! Culoarea galbena va disparea.

3. Scrub cu cafea

Fie ca bei cafea sau nu, poti cumpara cafea macinata pentru a o folosi extern. Fa o cafea concentrata (putina apa) si foloseste cafeaua macinata pentru a freca bine pielea. Se spune ca ajuta cu celulita si in mod sigur ajuta pielea uscata, datorita grasimilor din cafea. Desi este foarte ieftin, este un scrub folosit in multe spa-uri.

4. Scrub cu sare, ulei de migdale si menta

Desi sarea de mina e cea mai buna, poti folosi sarea de mare intr-un scrub. Amesteca sare de mare, ulei de migdale si menta uscata sau proaspata pentru a obtine un scrub cu efect revigorant.

5. Scrub cu ulei de cocos si bicarbonat de sodiu

Amesteca o lingura de ulei de cocos cu o lingura de bicarbonat de sodiu pentru un scrub cu rol de purificare.

6. Scrub la malul marii

Daca ai calcaiele crapate sau coatele aspre, poti incerca urmatoarea solutie atunci cand esti la mare.  Amesteca in palma nisip, un strop de crema de plaja si daca scapa si o alga de la mal, nu o da la o parte.
[Sursa]

Un comentariu: