01 august, 2012

Andre Rieu live in Maastricht (1) - o poveste adevarata

Pentru Olanda si pentru multe alte tari numele lui André Rieu inseamna o poveste. O poveste adevarata si mai putin cunoscuta in Romania.
André Rieu este un om care si-a dorit dintotdeauna sa faca muzica clasica accessibila pentru un public cit mai larg. Un vis de o viata. Tinar absolvent al conservatorului din Bruxelles, a hotarat sa infiinteze orchestra “Johan Strauss” in anul 1987. Citva ani buni s-a straduit sa-si puna visul in practica. Totul s-a rezumat la niste turnee scurte si mai putin semnificative. In 1994 orchestra “Johan Strauss” lanseaza albumul “Strauss&Co” , iar la aparitia albumului se intimpla ceva la care nu a putut visa nimeni niciodata!
Albumul “Strauss&Co a declansat o adevarata nebunie in rindul iubitorilor de muzica din Olanda. Piesa “the Second Waltz” ( Waltz No. 2 from Jazz Suite No. 2 by Dmitry Shostakovich) a urcat repede pe primul loc in topul 100 al hiturilor. Aceasta piesa a ramas un an intreg pe primele 10 locuri in preferintele musicale ale melomanilor. .
Visul “André Rieu” s-a implinit. Alte si alte piese intra in topul 100 si Rieu este invitat sa tina concerte in toata Olanda. Am fost la un concert in anul 1994 in Rotterdam si/mi amintesc ca a fost o adevarata incintare!
In prezent, André Rieu este invitat pe toate continentele si sustine concerte in cele mai frumoase locuri din lume: Italia, Statele Unite, Australia, Japonia. Imperiul “André Rieu Productions” creste repede si are 130 de angajati. Detine autocare si un avion pentru transportul orchestrei si al materialelor si a devenit o organizatie de mare anvegura.
Pentru “A Romantic Vienna Night”, tema turului din 2008 s-a construit un decor pe dimensiunile reale ale castelului Schönbrunn din Viena. Este cel mai mare decor transportabil din lume. Muzica lui André Rieu este pentru multi oamenii o mare bucurie, concertele lui sunt fantastice. Astazi, Rieu este regele valsului pentru ca a stiut sa faca muzica clasica mai accesibila, sa o aduca mai aproape de oameni, Cu vointa , curaj, ambitie si putin noroc, a reusit sa-si impuna stilul in complicata lume a muzicii contemporane.
Abia astept sa apara si in Romania albumele lui, ca sa se convinga oricine de valoarea acestui mare muzician..
[Sursa]

The official website: Click aici
AndreRieuTV pe Youtube

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu