19 iunie, 2011

Golgota Basarabiei ( documentar full)

Realizat de Victor Vasilache şi Ion Chistruga şi lansat în 2010, filmul „Golgota Basarabiei” are ca temă crimele comunismului în Basarabia. Acest film documentar scoate la iveală mai multe dezvăluiri ce au loc în urma desecretizării arhivelor KGB. Condamnări, înjosiri, umiliri şi crime: aşa arată dezumanizarea la care au fost supuşi basarabenii care se împotriveau regimului comunist.
„Pelicula abundă cu cadre documentare înfiorătoare, în care oamenii erau impuşi să-şi sape singuri propria groapă, după care erau împuşcaţi cu sînge rece şi îmbrînciţi fără milă în ea, cadre în care se produc execuţii publice de spînzurare a oamenilor neloiali regimului comunist, spectatorii acestor execuţii fiind impuşi să aplaude cu zîmbetul îngheţat pe buze „curăţirea” de duşmani a societăţii socialiste, cadre cu efectuarea deportărilor în Siberia în trenuri de marfă, fără hrană şi apă, a zeci de mii de oameni intelectuali şi ţărani gospodari ai acestui pământ oropsit”.


|Sursa|

2 comentarii:

  1. simti cum in loc de aer inspiri pamant, si la un moment dat numai poti respira, cand vezi cate vieti au fost distruse de comunism

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.youtube.com/watch?v=JBgw31Je94c&feature=related

    RăspundețiȘtergere