01 ianuarie, 2011

Taina Muntelui Kailah - Tibet / гора Кайлас - Тибет
Muntele Kailas este unul dintre putinele locuri de pe Pamant destul de majestuos pentru a servi ca punct religios pentru patru mari religii. Hindu, Jain, Bon si Buddism. Pelerinii isi urmeaza drumul spiritual care duce catre acesta piramida acoperita de zapada din cel mai incepartat colt al Tibetului. Din punct de vedere geografic, acest munte este pozitionat intr-o zona foarte favorabila ca punct de origine pentru patru dintre cele mai importante rauri ale lumii. Brahmaputra, Indus, Ghaghara si Sutlej, toate izvorasc la 100 de kilometri de varf si fiecare curge dinspre munte in directii cardinale diferite. Pentru multi, Muntele Kailas este cunoscut ca "centrul sacru al Pamantului". Cu o forma aproape perfect conica, Muntele Fuji-san se ridica la 3,776 metri deasupra nivelului marii in sudul Insulei Honshu, langa Tokyo. Considerat de multi sacru, Fuji-san este inconjurat de temple si locuri sfinte. Conform legendei, Fuji-san a luat nastere intr-o singura noapte in anul 286 I.Ch - insa din punct de vedere geologic, muntele este mult mai batran.
Misticismul acestui munte este evidentiat si de cele doua lacuri de la baza sa unul în forma de soare (Manasarovar) si celslalt în forms de luns (Rakastal). Este usor de înteles de ce acest munte atrage numerosi pelerini si turisti dornici de descoperiri mistice, revelatii si cunoastere absoluta.
Avand in vedere ca este sursa celor mai importante rauri din Asia, printre care Gangele, Karnali si Indus, nu este de mirare de ce varful muntelui Kailash din Tibet este venerat in cateva din religiile lumii. O vizita la locul sfant Kailash echivaleaza cu un pelerinaj pentru budisti, hindusi, bonpos, adeptii jainismului si, mai nou, pentru, iubitorii traselor montane.
Cei mai religiosi pelerini ajung sa mearga pe jos si 52 de kilometri pe zi, in timp ce cei cu adevarat piosi se prosterneaza in jurul muntelui, intinzandu-se cu mainile intinse, apoi ridicandu-se si asezandu-se din nou jos in punctul unde aveau inainte mainile. Calatoria spre Kailash este ea insasi o epopee demna de a fi numita pelerinaj, asa ca faceti-va timp pentru acest "traseu montan".
Despre taina acestui munte, pe care nimeni nu il poate urca, urmeaza sa fac o traducere a filmului documentar de mai sus in timpul apropiat.
Dar o mica informatie se poate viziona si aici:
‪Muntele Kailash si Lacul Mansarovar
   
  Vezi  mai multe  video    din   calatorii 

VOI REVENI PENTRU COMPLETARI SI TRADUCERE LA PRIMUL VIDEO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu