23 octombrie, 2009

MJLC propune constituirea Agentiei Nationale de Cetatenie

Comunicat MJLC: “Guvernul a aprobat, în şedinţa din 21 octombrie, un memorandum prin care Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC) a propus reorganizarea Direcţiei Cetăţenie prin transformarea acesteia, începând cu anul 2010, în Agenţia Naţională de Cetăţenie, aflată în coordonarea directă a MJLC.
Propunerea are în vedere decongestionarea activităţii Direcţiei Cetăţenie, în condiţiile în care capacitatea administrativă a acestei direcţii nu a putut creşte corespunzător, din cauza constrângerilor legislative şi bugetare. Se urmăreşte ca dosarele de redobândire a cetăţeniei române sa fie preluate mai rapid şi procesate într-un termen de maximum 5 luni. Astfel, se va asigura garantarea drepturilor şi a intereselor solicitanţilor care nu vor mai fi puşi în situaţia de a aştepta lungi perioade de timp pentru a-şi exercita dreptul prevăzut de lege de a depune dosarele de acordare/redobândire a cetăţeniei române şi de a primi un răspuns într-un termen rezonabil.
Direcţia Cetăţenie va fi reorganizată atât sub aspectul personalului şi atribuţiilor, cât şi al bugetării, noua structură având posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea în mod descentralizat, urmând a fi înfiinţate birouri teritoritoriale, în special în judeţele de la graniţa de est.
MJLC şi MAE vor încheia protocoale de colaborare pe aspectele privind procedura de preluare, înregistrare şi verificare a dosarelor de cetăţenie.
Pentru eficientizarea modului de lucru, MJLC va propune măsuri concrete de îmbunătăţire a cadrului legislativ existent.”
[Sursa]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu